Naša životna svrha je da živimo OVDJE i SADA

Život nam je darovan da ga živimo, u SADA, u sadašnjosti. Ni prošlost ni budućnost ne postoje, postoji samo SADA kao skup trenutaka koji se vežu jedan na drugi do u beskonačnost.  Međutim, od rođenja tako nismo bili naučeni pa smo najmanje svoje pažnje posvećivali upravo tom trenutku SADA u kojem živimo. Život nam se uglavnom sastojao od prepričavanja svega “lošeg” što nam se događalo. Zato smo i najmanje svoje energije davali onom što želimo. Cijelo društvo je više bilo usmjereno na negativno razmišljanje te su stoga i mediji uvijek potencirali negativnosti svih vrsta. 

Zadatak zbog kojeg smo se rodili bio je da se “probudimo” iz tog začaranog sna i spoznamo da smo povezani sa prirodom i svime oko nas i da bez nas ništa ni ne postoji. Kada se iluzija ruši, u tim prvim danima buđenja, nastupa velika konfuzija jer nam je sve naopako i mislimo da gubimo razum. Ništa ne razumijemo i sve je čudno. Ono sve što smo naučili više “ne drži vodu”. Otkrivamo toliko manipulacija i korupcije da ne možemo povjerovati da je to istina, a pokazalo se da je ipak istina i što je najgore to nisu pojedinačni slučajevi, to je masovno kršenje ljudskih prava koje se događa godinama. 

Moje buđenje  zadalo mi je puno glavobolje. Pojavili su mi se iznenada kojekakvi simptomima s kojima se nisam znala nositi. Ujedno sam bila bombardirana sa toliko informacija da nisam znala što bih prije čitala o čemu vjerovala. Kada sam, u okolini gdje sam živjela, željela podijeliti svoja iskustva nije bilo nikoga tko bi me razumio jer nitko drugi nije imao takva iskustva i samo su me čudno gledali kada bih bilo što rekla. Zato sam prestala pričati ali sam nastavila “po svom”. Oduvijek sam slušala taj svoj unutarnji glas i uvijek mi je bio mjerodavniji od onoga što je bilo u mom umu. Što bi narod rekao mislila sam srcem u svim važnim odlukama. To se pokazalo i jedino ispravno. 

Obzirom da smo svi mi bili naučeni da postoji samo materijalni svijet uglavnom smo se poistovjećivali sa svojim tijelom. Međutim, mi nismo naše materijalno tijelo. Ono je samo vozilo naše duše kako bi nam pomoglo da ostvarimo sva svoja iskustva koja smo došli doživjeti i tako steći mudrost koja nam je potrebna za naš osobni rast. 

Mi ljudi smo multidimenzionalna bića i sada smo dobili priliku da svojom osobnom promjenom ostvarimo promjenu i u vanjskom svijetu. Svatko od nas time doprinosi svijetu tako što živi autentično jer time obogaćuje svoj život onim što mu je potrebno, a ne ono što on misli da treba. Život je Jedan i svi mi dijelimo taj Život. To ne znači da mi kao jedinka živimo samo jednom nego to znači da uvijek, koliko god života živjeli, dijelimo tu bezvremenu, sveprožimajuću energiju Stvoritelja svega što jeste. 

Svjesnost da smo mi Božanska bića stvorena po slici Božjoj daje nam krila jer razumijemo da upravo u tom SADA Božanska energija teče našim venama. Samo SADA mi imamo mogućnost skloniti svoj ego um i dozvoliti Božanskoj inteligenciji da progovori kroz nas. To se događa u trenucima inspiracije kada smo vođeni srcem  kada djelujemo u skladu sa svojom dušom. Tada smo kreativni i sve akcije koje tada poduzimamo pune su ljubavi jer mi smo u tom trenutku kanal Božanske bezuvjetne ljubavi. Uopće nije važno što tada radimo jer kroz sve naše akcije prosijava ljubav i svjetlost. Možda ni sami ne možemo odrediti što je to što bi željeli ostvariti. Nikad nismo u to sigurni tako dugo dok ne probamo. Naš nam osjećaj pokazuje idemo li u pravom smjeru. Obzirom da uvijek rastemo i napredujemo, horizonti nam se šire pa se i naše želje mijenjaju. 

Stoga sam i ja bila uvjerena da je pisanje moja najveća strast. Međutim, nema limita, znam da postoji još puno toga što do sada nisam ostvarila, a sigurno bi zagrijalo moju dušu isto kao i pisanje. Zato i dalje živim punim plućima, OVDJE i SADA jer mi je tada dana prilika da se stopim sa svojom dušom uživajući u tkanju svog života. Svjesnost, prisutnost i prepuštanje životu da me vodi dio su tog bezvremenog SADA koji u moj život svakodnevno unosi djetinju spontanost i radost. Slijedeći svoje srce stvaram slike pune ljubavi, radosti i sreće, a koje pohranjujem u album sjećnja koji me prati kroz sve moje živote. Stoga sam i dalje otvorena za sve mogućnosti koje mi Život nosi jer je Život energija Majke/Oca Boga Stvoritelja Svega Što Jeste i Ona uvijek gleda da živim najbolje moguće u svim aspektima svog života. Vjerujem i tako jeste!

ZaViše na https://ljilkanaposavec.com/knjige/