Buđenje II

Često dobivam pitanje kako se probuditi?
Buđenje svaki pojedinac ostvaruje individualno. Započinje tako da nije zadovoljan određenim uvjetima koji ga smetaju. To se može odnositi na partnera, na odnose u obitelji, na poslu ili pak na loše zdravlje i sve druge nezadovoljavajuće uvjete koji ga tjeraju na osobnu promjenu. U svakom od ovih slučaja mi se rješavamo vezanosti i svih onih obrazaca ponašanja i uvjerenja koji više ne služe našem najvišem dobru.

Najčešće svako buđenje počinje uočavanjem problema u “drugima”. Tako smo i bili programirani da probleme ne vidimo kod sebe pa se zato sve, što uočavamo kao “loše” kod drugih, zrcali prema nama. To je to što mi sami trebamo promijeniti. S vremenom, kako ćemo napredovati u našem osobnom rastu, tako ćemo shvatiti da je tim “drugima” i bila dana uloga naših tlačitelja kako bi nas potakli da se oslobodimo vezanosti i započnemo sretno živjeti. Međutim, većina ne zna što želi kao što ni ja nisam znala. Obzirom da smo živjeli u dualnosti, život nam je zato uprizorio situacije koje su nas počele buditi kako bi na svojoj koži osjetili težinu koju nam stvara vezanost i za ljude i situacije u kojima nismo sretni, a do sada ih nismo promijenili jer nam je bilo ugodnije u našoj zoni komfora. Bez obzira što je većina tih odnosa nepovoljna za nas mi u svakom tom odnosu imamo neku korist za nas i zato se do sada i nismo micali s mjesta.

Sve to je potrebno prvo osvijestiti i priznati si da tako ne želimo živjeti pa zato trebamo donijeti jasnu odluku i krenuti s mijenjanjem sebe. Tako ćemo osvjestiti što našu dušu veseli i što nas čini sretnim i ispunjenim. Počinjemo se upoznavati i učimo se davati ljubav sami sebi ne očekujući više to od “drugih”. Spremni smo napraviti male korake i graditi jedan novi svijet za sebe i cijeli svijet. Što više vremena posvećujemo sebi, to si sami dajemo više energije i punimo srce ljubavlju koje sada počinje rušiti zidove, a koje smo sami izgradili oko njega.

Tako čistimo sloj po sloj emocija koje su tu blokirane, a nekad davno, kada smo ih proživljavali, nismo se mogli nositi s težinom tih emocija. Život nas počinje voditi u pravom smjeru jer smo mu se prepustili. Spoznali smo vezu između mnogih sinhroniciteta kojih sad ima sve više. Razumijemo da to nije slučajnost nego vodstvo. Mirni smo sve više. Dobili smo povjerenje da je proces koji se odvija na cijeloj Planeti božanski vođen.

Sve više spokoja je u nama pa zato ta energija života sve lakše teče kroz naša tijela. Čisteći blokade u našem tijelu sve smo protočniji. Mi i jesmo provonik te božanske energije koju svi primamo. Čak mislim da smo mi i pojačivači jer svatko toj energiji dodaje ono što je sakupio u svom srcu. Netko dodaje svoje strahove, a netko ljubav. Stoga je situacija u svijetu poprilično uzburkana jer još nismo uspjeli transformirati sve svoje strahove u ljubav.

Upravo je to zadatak svakog čovjeka da sam sebe dovede u balans kako bi iz njega izlazila samo energija ljubavi. Zato se i budimo iz iluzije svijeta koji smo izgradili svojim umovanjem, a ne energijom ljubavi iz srca. Ključ za buđenje je u našem srcu. Mi trebamo spoznati tko smo, a to ćemo najlakše naučiti kroz osamljivanje i iskreni razgovor sami sa sobom, odnosno našom dušom.

Zbog buke u glavi i bujice stalnih misli teško nam je postići potpunu tišinu, ali vježbajući tihovanje, radeći meditacije uspjeti ćemo maknuti i zadnju misao iz svog uma. Tada se stapamo sa svojim srcem koje ima sve odgovore i rješenja za nas. Trebamo pitati, trebamo tražiti i znati svoju vrijednost. Nema toga što ne možemo ostvariti, a da smo to mogli zamisliti. Znači da to već postoji samo se mi trebamo vibracijski uskladiti s onim što želimo.

I naravno nikad, ali nikad ne smijemo odustati zbog želja svog srca. Tu smo radi iskustva materijalne stvarnosti. Zato i trebamo živjeti punim plućima.
Sada usvajajući spoznaje kroz svoja osobna iskustva mijenjamo svoju percepciju svijeta jer vidimo da svijet nije takav kako su nas učili. Budimo se sve više.

Spoznajemo da što smo više vibracije, stvari se brže događaju. Razumijemo da se sve događa gotovo istovremeno. Mi svjedočimo promjeni, mi smo promjena i rezultat odnosno NOVA stvarnost. Osjećamo povezanost sa svime. Povezali smo se srcem koje balansira naše donje, zemaljske čakre sa gornjim, duhovnim. Spojili smo nebo sa zemljom i konačno smo u balansu sami sa sobom i cijelim svijetom pa se to počinje reflektirati i u vanjsku stvarnost. Sada znamo da je naš unutarnji osjećaj mira ključan za prelazak na viši nivo postojanja.

Taj unutarnji mir povezuje nas sa srcima svih diljem planete koji su kao i mi ostvarili balans u tijelu i tako ZAJEDNO kreiramo Novi svijet temeljen na svjetlosti naše unutarnje ljubavi. Riječ ZA – JEDNO odnosi se na spoznaju da smo svi mi tu jedni za druge, da smo JEDNO živo biće, JEDNA svijest, JEDNA božanska energija koja živi u našim tijelima samo SADA.

Spoznali smo da živimo samo u tom čarobnom trenutku SADA u kojem možemo svojom vibracijom pristupiti polju svih mogućnosti.

Sa svim ovim spoznajama smo budni, međutim, naš osobni rast nikad ne prestaje. Tek sada počinje život koji je i bio planiran za sve ljude svijeta. Prošli smo tešku zemaljsku školu i spremni smo za svoje božansko poslanje da živimo kao kćeri i sinovi Majke/Oca Boga Stvoritelja.